Ondersteuning dementie

Woont uw patiënt met dementie thuis? De casemanager van Aafje ondersteunt en begeleidt uw patiënt en diens omgeving bij het bewaren van de regie. Zo kan uw patiënt zo lang mogelijk en op een plezierige manier thuis blijven wonen. 

Casemanager dementie 

De casemanager dementie biedt systematisch gecoördineerde behandeling, zorg en ondersteuning aan. Vanaf het ‘niet pluis gevoel’ of de diagnose dementie tot aan opname (in een woonvorm voor mensen met dementie) of overlijden. De casemanager werkt samen met de specialist ouderengeneeskunde en activiteitenbegeleider.

Inschakelen casemanager

Meld uw patiënt aan via de verwijslijn 088 8 231 231. De zorgprofessional van Aafje bespreekt met u de mogelijkheden voor uw patiënt. In overleg met uw patiënt wordt bepaald wanneer de zorg start en op welke momenten. 

Digitaal verwijzen is mogelijk via ZorgDomein, Zorgmail (huisarts) of POINT (ziekenhuis). Is uw huisartsenpraktijk aangesloten op ZorgDomein? In het startscherm vindt u onderaan het zorgvraagmenu. Klik op ‘welzijnsdiensten en cursussen’ en kies onder de zorgvraag ‘dementie’ voor ‘casemanagement dementie’. Gebruikt u Zorgmail? Stuur dan uw verwijzing naar aafjemobielpg@zorgmail.nl.

Wachttijden casemanagement dementie

Het komt soms voor dat er een wachtlijst is voor een casemanager dementie. Dit kunnen we helaas niet voorkomen. Via deze link bekijkt u de huidige wachttijden voor een casemanager dementie bij u in de buurt. Voor de exacte wachttijd kunt u ook contact opnemen met de Aafje klantenservice: 088 8 233 233. Zij vertellen u vrijblijvend wat de stand van zaken is.

Niet-pluis gevoel

Bij een ‘niet-pluis’ gevoel kan de mantelzorger of omgeving van de patiënt ook zelf contact opnemen met de casemanager dementie via de klantenservice 088 8 233 233

Ketenzorg

De casemanager maakt deel uit van een lokaal samenwerkingsverband (de keten) gericht op thuiswonende mensen met dementie en hun naasten. Wanneer de diagnose dementie is gesteld door GGZ Bavo Europoort of de poli Geriatrie van het Havenziekenhuis, wordt de casemanager van Aafje ingeschakeld om de coördinatie van zorgtaken over te nemen.

Diagnose dementie

Het stellen van de diagnose Dementie kan complex zijn bij ouderen met multi problematiek. Bij twijfel consulteert u de specialist ouderengeneeskunde van Aafje via 088 8 231 231.

Beschermd wonen

Patiënten met een PG-beperking kunnen bij Aafje (beschermd) wonen op een afdeling met gesloten setting. Ook zijn er afdelingen voor patiënten met zowel een PG als somatische beperking.

Shutterstock 1520222

Ondersteuning dementie in ons werkgebied

Relevante downloads voor Ondersteuning dementie