Palliatieve zorg Rotterdam e.o.

Heeft uw patiënt een levensverwachting van minder dan drie maanden? De zorg van Aafje richt zich op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en op het voorkomen en verlichten van pijn. De palliatief verpleegkundige heeft aandacht voor lichamelijke en psychische  klachten en sociale of spirituele problemen die zich voor kunnen doen.

De palliatief verpleegkundigen van Aafje staan klaar voor uw patiënt in Rotterdam, Dordrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Barendrecht, Albrandswaard en Drechtsteden.

Gratis huisbezoek
Heeft uw patiënt recent gehoord dat hij of zij niet meer beter wordt? Dit kan veel emoties teweeg brengen. De palliatief verpleegkundige van Aafje komt (gratis) langs bij uw patiënt thuis om samen te praten over de ziekte en het verloop. Hiervoor is een aanvraag Continuïteitshuisbezoek (CHB) nodig. Deze vindt u onder aan deze pagina.  

Patiënt aanmelden
Meld uw patiënt aan via de verwijslijn 088 8 231 231. De zorgprofessional van Aafje bespreekt met u de juiste indicatie voor uw patiënt. In overleg met uw patiënt wordt vervolgens bepaald wanneer de zorg start en op welke momenten. 

Is uw huisartsenpraktijk aangesloten op ZorgDomein? In het startscherm vindt u onderaan het zorgvraagmenu. Onder de menuoptie ‘verpleging en verzorging’ vindt u thuiszorg. Voor thuiszorg kiest u onder een van de zorgvragen voor het product ‘specialistische verpleging thuis’.   

Dag en nacht
Afhankelijk van de wens van uw patiënt, de indicatie en de (terminale) fase, biedt Aafje nachtzorg. In de Drechtsteden (netwerk Waardenland) is ook 24-uurszorg mogelijk: Aafje kan dan op alle zorgmomenten van de dag en nacht langskomen. Onze zorgprofessional aan de Aafje Verwijslijn bespreekt met u de mogelijkheden.

Netwerk palliatieve zorg
Aafje is aangesloten bij twee gespecialiseerde netwerken. In Rotterdam, Albrandswaard en Barendrecht bij Netwerk Palliatieve Zorg Rotterdam. In Ridderkerk, Hendrik-Ido-Ambacht, Dordrecht en Zwijndrecht bij Netwerk Palliatieve Zorg Waardenland en Het Spectrum.

Intensieve zorg
In de Drechtsteden werkt Aafje samen met het Transmuraal Team van het Albert Schweitzer Ziekenhuis op het gebied van intensieve zorg (toedienen antibiotica, pijnbestrijding). Neem contact op met Aafje voor de mogelijkheden van intensieve, specifieke zorg in uw werkgebied.

Bekijk hier meer informatie over de palliatieve zorg in Rotterdam.

1.1.2. palliatieve zorg

We luisteren goed naar wat de klant wil en spelen daar op in

Debby Vreeken, palliatief verpleegkundige:

Palliatieve zorg Rotterdam e.o. in ons werkgebied

Relevante downloads voor Palliatieve zorg Rotterdam e.o.