Aafje huis Roo van Capelle

Aafje logo paars doorzichtig  cmyk

Contactgegevens

De Baronie 326
2904 XM
Capelle aan den IJssel

 

Roo van Capelle: 'Zorgcentrum met allure'

Waardering: 7, (Zorgkaart Nederland)

De parkachtige omgeving waarin locatie De Roo van Capelle ligt biedt een rustige aanblik. Fijn voor de bewoners, die een dementieaandoening hebben of gerontopsychiatrische zorg nodig hebben.

Over het verpleeghuis en de zorg

Op Roo van Capelle wonen mensen met dementie en met psychische problemen. Deze laatste groep heeft intensieve begeleiding nodig. Voor de dementieafdeling komen klanten in aanmerking met ZZP 5 en 7 (met BOPZ). Voor de gerontopsychiatrische afdeling komen klanten in aanmerking met WMO/GGZ indicatie en ZZP 4 en ZZP 6 met 2e grondslag psychiatrische aandoening. 

 Wilt u weten of u voor deze locatie in aanmerking komt? Of wilt u een rondleiding? Neem dan contact op met de klantadviseur voor deze locatie via 088 – 8233 233.

Wonen

Elke afdeling heeft twee woongroepen met een eigen huiskamer. Doordat de twee woongroepen met elkaar verbonden zijn, hebben bewoners veel bewegingsvrijheid. De gerenoveerde eenpersoonskamers hebben allemaal een eigen badkamer. De afdelingen zijn gemoedelijk ingericht. De binnenramen zijn zo gedecoreerd dat het lijkt alsof je naar buiten kijkt en er zijn beplanting en huisdieren. Zelfs het vloerkleed is gemaakt van bedrukt materiaal en geplakt op de vloer; struikelproof en toch sfeervol. En elke bewoner heeft een eigen gekozen voordeur(sticker), waardoor hun eigen kamer beter herkenbaar is. Een verpleeghuis dat voelt als thuis.  

Behandeling

Heeft uw thuis wonende patiënt (in de wijk) paramedische zorg nodig? De fysiotherapeut, logopedist, ergotherapeut, diëtist of psycholoog neemt binnen drie dagen contact op met uw patiënt. De afspraak vindt plaats op een Aafje locatie of, indien nodig, bij uw patiënt thuis. Een verwijsbrief is niet (altijd) nodig. Uw patiënt kan zelf een afspraak maken via de Aafje klantenservice 088 8 233 233.

Vraag, verwijzing of meer informatie? Bel de Aafje verwijslijn via 088 8 231 231 (24/7 bereikbaar, ook in crisissituaties).