arrow_backNieuws

Individuele Ondersteuning Thuis van Aafje

Geplaatst op 18-12-23

Individuele Ondersteuning Thuis (IOT) is er voor iedereen die thuis (enige) ondersteuning nodig heeft met als wens om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Ons ondersteuningsteam werkt voornamelijk met volwassenen en ouderen die klachten ervaren op het gebied van somatiek en/of dementie. Zo is er kennis binnen ons team over de verschillende vormen van dementie, niet aangeboren hersenletsel (NAH) en enige GGZ vraagstukken. Daarnaast is er kennis van financiële problematiek en het voorkomen ervan. In sommige situaties leiden wij mensen toe naar mentorschap en bewindvoering. Om onze kennis accuraat te houden volgen wij jaarlijks scholingen, zijn er intervisie en supervisie momenten en casuïstiekbesprekingen.

Maatwerk

Iedere klant is bij ons uniek en daarom is het bieden van maatwerk van belang. Daar waar mogelijk, worden onze klanten in eigen kracht versterkt, stimuleren wij ´eigen regie´ en zorgen wij dat achteruitgang wordt beperkt. Soms lukt dat met lichte ondersteuning, een andere keer is intensieve inzet noodzakelijk. Daarnaast betrekken wij het netwerk van de klant bij onze ondersteuning en is er aandacht voor mogelijke overbelasting van mantelzorg. In de meeste situaties werken wij samen met het formele (o.a. wijkverpleegkundigen, casemanagers, huisartsen) en het informele netwerk (o.a. familie, buren, vrijwilligers en sleutelfiguren uit de wijk) om de ondersteuning aan de klant zo waardevol mogelijk te laten zijn. De lijnen zijn kort en we werken met vaste begeleiders.

 

Ervaren professionals

Ons team bestaat uit ervaren professionals vanuit zorg, welzijn en andere sectoren. Wij zijn opgeleid als generalisten en hebben aandacht voor alle leefgebieden van de klant. Doordat ons team kennis heeft van verschillende culturen, kunnen wij ook begeleiding bieden aan mensen die de Nederlandse taal niet goed beheersen. Ook hebben wij een aantal vrijwilligers binnen IOT die enorm waardevol zijn en ons helpen bij allerhande (ondersteunende) taken..

Wij bieden begeleiding op verschillende financieringsvormen zoals WMO, WLZ, PGB en particulier. Wij zijn werkzaam in de gemeenten Rotterdam, Capelle aan den IJssel. BAR- en Drechtsteden. Ook bij een ´niet pluis gevoel´ of wanneer er vragen zijn over begeleiding thuis komen wij, geheel vrijblijvend, bij de klant thuis. Desgewenst vragen wij een indicatie aan bij de gemeente voor WMO of ondersteuning vanuit de WLZ.

 

Meer weten over IOT?

Wilt u meer weten over onze IOT dienstverlening of kennis maken met ons tijdens een persoonlijk gesprek, neem dan contact op met de teammanager van IOT Raymon Weg rweg@aafje.nl of 0646642342. Voor aanmeldingen van klanten kunt u mailen met gp_aanmeldpuntiot@aafje.nl