Wijkactiviteiten

Zo veel mogelijk regie over het eigen leven. Dat willen we voor uw patiënten. Onze wijkactiviteiten zijn er om mensen te helpen zelfredzaam te blijven. En om hen een prettige en zinvolle dag te bezorgen. Deze activiteiten organiseren we samen met welzijnsorganisaties. Geen klant van Aafje? Geen probleem. Iedereen is welkom - ook buurtbewoners, mantelzorgers en vrijwilligers.

 • Telefooncirkel

  Elke dag even iemand spreken die vraagt hoe het gaat

   

  Woont uw patiënt alleen? Dan is het fijn om elke dag even iemand te spreken. Iemand die signaleert hoe het gaat en aandacht heeft voor de persoonlijke situatie. Hoe voelt de patiënt zich? Heeft deze hulp nodig? Of gewoon behoefte aan een praatje? Het kan met de Telefooncirkel van Aafje. Deze bieden we aan in Rotterdam-IJsselmonde, Ridderkerk, Dordrecht en Capelle aan den IJssel.

   

  Lees meer over de Telefooncirkel.

 • Buurtcirkel

  Doe mee en doe meer samen

   

  Heeft uw patiënt weinig sociale contacten? Maar kan deze wel wat ondersteuning gebruiken? Of wilt uw patiënt af en toe iets ondernemen? Of iets terugdoen voor een ander? Dan biedt onze Buurtcirkel uitkomst. Dit is een groep van 9 tot 12 wijkbewoners die elkaar ondersteunen bij de dagelijkse dingen. Zoals boodschappen doen, de administratie en klusjes in of rond het huis. Ook kunnen ze samen op pad gaan of leuke dingen doen.

   

  Lees meer over de Buurtcirkel.

 • Gezondheidsspreekuur

  Voor alle gezondheidsvragen.

   

  Gezond ouder worden is belangrijk. Daarom is er het Gezondheidsspreekuur van Aafje. Verschillende welzijnsorganisaties geven hier aandacht aan de persoonlijke situatie van uw patiënt. Iedereen is er welkom met vragen over bijvoorbeeld de eigen gezondheid of begeleiding bij thuis wonen. Bloedsuiker of bloeddruk meten? Ook dat kan.

   

  Lees meer over het Gezondheidsspreekuur.

 • Inlopen en ontmoetingen

  Van een goed gesprek tot nieuwe contacten leggen.

   

  Nieuwe dingen leren, mensen ontmoeten en in gesprek raken. Deze dingen dragen bij aan een fijn leven. Daarom organiseren we verschillende bijeenkomsten en ontmoetingen. Van een multiculturele inloop tot een LHBTIQA+-bijeenkomst – Aafje is voor iedereen.

   

  Lees meer over de inlopen en ontmoetingen.

 • Ontmoetingspleinen

  Mensen ontmoeten en nieuwe dingen leren.

   

  Het Ontmoetingsplein is dé plek in de wijk waar buurtbewoners welkom zijn voor informatie, advies, (laagdrempelige) activiteiten of ‘gewoon’ een kopje koffie. De programmering komt in samenwerking met de bezoekers tot stand en is er dus voor en door buurtbewoners.

   

  Lees meer over de Ontmoetingspleinen.

Geen resultaten gevonden

Meedoen aan wijkactiviteiten

Heeft uw patiënt interesse in een van onze wijkactiviteiten? Klik hier voor meer informatie.