Paramedische zorg

Onze paramedici zijn experts in het behandelen van kwetsbare ouderen. Of er nu sprake is van krachtverlies of minder conditie, overgewicht of een te hoog cholesterol, of moeite met praten als gevolg van ziekte - met een verwijsbrief kan uw patiënt altijd bij ons terecht. Thuis of in een van onze huizen.

Onze paramedici

 • Fysiotherapeut

  Voor hulp bij zelfstandig bewegen, een betere conditie en een fijne lichaamshouding.

   

  Heeft uw patiënt last van krachtverlies of minder conditie? Problemen bij zich verplaatsen in huis? Of is revalidatie nodig? Onze fysiotherapeut biedt uitkomst als bewegen moeizamer wordt en fysieke klachten steeds vaker terugkeren. Goed om te weten: we richten ons ook op omgaan met het verlies van zelfstandigheid.

 • Logopedist

  Voor hulp bij problemen met spreken, slikken, eten of drinken – als gevolg van ziekte of een beroerte.

   

  Heeft uw patiënt moeite met spraak (dysartrie), taal (afasie), slikken of eten en drinken? Bijvoorbeeld door een ziekte zoals Parkinson of MS of na een beroerte? Onze logopedisten bieden uitkomst. Zij zijn expert op het gebied van cognitieve communicatiestoornissen. En helpen uw patiënt om de draad van het dagelijks leven weer op te pakken en beter te communiceren.

 • Diëtist

  Voor voedingsadvies en hulp bij eet- en leefgewoonten.

   

  Heeft uw patiënt overgewicht, diabetes of een te hoog cholesterol? Is er sprake van ondervoeding of ongewenst gewichtsverlies? Of maag- en darmklachten? Onze diëtist geeft advies en begeleiding op het gebied van voeding. Bij ziekte én gezondheid.

 • Ergotherapeut

  Voor hulp bij het (opnieuw) uitvoeren van dagelijkse dingen.

   

  Heeft uw patiënt moeite met de dagelijkse dingen? Zoals traplopen, opstaan, wassen, aankleden of toiletgang? Of is er sprake van een verhoogd valrisico? Onze ergotherapeut biedt uitkomst als dagelijkse routines een uitdaging zijn – door lichamelijke of psychische problemen. Goed om te weten: we geven ook advies over omgaan met de gevolgen van de ziekte of veranderingen in de woonomgeving.

 • GZ-psycholoog

  Voor hulp bij sombere of depressieve gevoelens, moeite met concentreren of dementie.

   

  Heeft uw patiënt sombere of depressieve gevoelens? Moeite met concentreren en dingen onthouden? Of is er sprake van angst of onzekerheid? Onze (GZ-)psycholoog is gespecialiseerd in psychische problematiek. Uw patiënt kan snel terecht voor hulp bij stemmings-, angst- en geheugenklachten. Of traumagerelateerde of psychische klachten als gevolg van een ziektebeeld.

   

  Patiënt met mantelzorg
  Heeft uw patiënt een mantelzorger? En ervaart deze gedragsproblemen of overbelasting? Ook dan kan onze (GZ-)psycholoog uitkomst bieden.

 • Psychomotorisch therapeut

  Voor hulp bij onzekerheid, angst, stemmingswisselingen of lichamelijke onrust.

   

  Voelt uw patiënt zich eenzaam, onzeker, angstig of boos? Is er sprake van lichamelijke onrust of spanning? Of heeft iemand moeite met lichamelijke beperkingen? Onze psychomotorisch therapeut helpt om deze klachten te verminderen. Uw patiënt kan snel terecht voor begeleiding bij het verwerken van emoties, accepteren van problemen en ervaren wat nog wél kan.

 • Muziektherapeut

  Voor hulp bij het uiten van gevoelens, praten over emoties of het beheersen van stemmingen.

   

  Heeft uw patiënt moeite met uiten van gevoelens, over emoties praten of stemmingen beheersen? Of is er sprake van negatieve gevoelens en wisselende emoties? Onze muziektherapeut kan uitkomst bieden. Muziek roept herinneringen en gedachten op en helpt bij het leren van nieuw gedrag. Zoals het aangeven van grenzen en voor jezelf opkomen.

 • Afasie trainingscentrum

  Voor hulp bij een taalstoornis als gevolg van een beroerte.

   

  Heeft uw patiënt een taalstoornis als gevolg van een beroerte? Kort gezegd: afasie. Dan is het oppakken van dagelijkse bezigheden vaak een hele uitdaging. In ons Afasie Trainingscentrum (ATC) kan iemand terecht voor revalidatie of als onderdeel van een nazorgtraject. De behandeling en begeleiding zijn erop gericht om de draad weer zo goed mogelijk op te pakken.

   

  Locatie
  Afasie Trainingscentrum
  Aafje locatie Meerweide
  Grote Hagen 98
  3078 RC Rotterdam

   

  Vragen en contact
  Heeft u vragen over het Afasie Trainingscentrum? Neem dan contact op met de Aafje Klantenservice via 088 8 233 233 of vul het contactformulier in op onze website.

Geen resultaten gevonden

Patiënt aanmelden

Wilt u uw patiënt direct verwijzen naar paramedische zorg? Dit kan in ZorgDomein. Hier vindt u ook de inclusiecriteria. Heeft u vragen over de aanmelding? Neem dan contact op met de Verwijslijn.

 

Kosten
Niet alle hulp van onze specialisten wordt vergoed door de basis(zorg)verzekering. Is dit wel het geval? Dan gaat het vaak om een maximaal aantal uren. De (mogelijke) vergoeding is afhankelijk van de klachten van uw patiënt en de soort behandeling. Meer informatie over de (mogelijke) vergoedingen per specialist leest u hier. Voor meer uitleg kan uw patiënt terecht bij de eigen zorgverzekeraar.