arrow_backNieuws

Op naar het nieuwe Meerweide

Geplaatst op 28-03-24

Alweer twee jaar geleden kondigden we de nieuwbouw en renovatie van Aafje Meerweide aan. Het verpleeghuis verandert de komende jaren in een modern, toekomstbestendig wooncomplex. Bij deze transformatie gaan we niet over één nacht ijs. De planning is strak en we werken zorgvuldig toe naar het eindresultaat: een fonkelnieuw thuis voor onze bewoners én een fijne werkomgeving voor de medewerkers.

 

Inmiddels zijn er al behoorlijk wat stappen gezet in deze transformatie:

  • De tweede verdieping heeft een upgrade gekregen. Met schilderwerk, nieuwe keukenkastjes en drie nieuwe bewonerskamers.
  • De gangen van de begane grond en eerste etage zijn opgeknapt en de entree is opgefrist: de ontvangstbalie kreeg een make-over en er hangt een informatiescherm met updates over de nieuwbouw.
  • Het restaurant is voorbereid op de sloop. Met meer ruimte bij de entree, zodat iedereen tijdens de verbouwing toch een maaltijd kan nuttigen. 
  • We verbouwen de tijdelijke werkplekken voor de thuiszorg.
  • Vanwege het slopen en verbouwen is een deel van de bewoners ingetrokken in Aafje Koningshof. 

Wat we nog willen afronden voordat we nieuw gaan bouwen:

  • Een nieuwe plek voor de dagbesteding PG bij de andere dagbestedingen.
  • Een nieuwe scootmobielruimte op de oude plek van de dagbesteding PG. 
  • De sloop van het restaurant. 

Tegelijkertijd treffen we de nodige voorbereidingen voor de nieuwbouw. Deze start waarschijnlijk rond de zomer. De precieze datum hangt af van de aannemerskeuze.


Zo min mogelijk overlast

Bij het verbouwen, slopen en nieuwbouwen willen we zo min mogelijk overlast voor bewoners, medewerkers, mantelzorgers en bezoekers van Meerweide. Maar, van sommige werkzaamheden zal iedereen zeker hinder ondervinden. Daarom blijven we in gesprek. Dit doen we bijvoorbeeld door informatiebijeenkomsten. En ook overlegt het management van Aafje elke twee weken met de cliëntenraad – om op de hoogte te blijven van hun bevindingen.


Het eindresultaat

Met de renovaties en uitbreidingen willen we Meerweide niet alleen moderniseren, maar ook transformeren. We gaan voor een bruisende plek waar bewoners zich thuis voelen en de zorg en ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Het nieuwe Meerweide vormt straks het middelpunt van dé ouderenhub in IJsselmonde. Met een huisartsenpraktijk, dagbesteding, sfeervolle brasserie met terras en tuin, Huis van de Wijk en zelfs een kinderopvang.

We zijn dus al een aardig eind op weg. Op de hoogte blijven van de verdere ontwikkelingen en de stappen die we nog gaan zetten? Hier plaatsen we elk kwartaal een nieuwe editie van Bouwnieuws Meerweide.