Diëtist

Met een verwijsbrief kan uw patiënt altijd terecht bij de Aafje diëtist. Bijvoorbeeld wanneer sprake is van: 

  • ongewenst en/of onbedoeld gewichtsverlies of –toename
  • ondergewicht, overgewicht of ontremd eetgedrag
  • hoge bloeddruk, hoog cholesterol
  • sondevoeding, drinkvoeding of extra verstrekkingen
  • verminderde eetlust, smaakverandering of misselijkheid
  • herstel voor of revalidatie na ziekenhuisopname
  • klachten bij bijvoorbeeld diabetes mellitus, COPD, M. Parkinson, ondervoeding, voedselovergevoeligheid,  oncologie, decubitus, maagdarmklachten, diverticulitis, nierziekten.

 

Spreekuur

Met een verwijsbrief kan uw patiënt terecht op het spreekuur met de diëtist van Aafje in Barendrecht, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Ridderkerk, Zwijndrecht en Rotterdam. Onderstaand vindt u een googlemaps-kaart met daarop de spreekuren. 

Patiënt aanmelden

Meld uw patiënt aan via de verwijslijn 088 8 231 231 of vraag uw patiënt zelf contact op te nemen met de Aafje klantenservice 088 8 233 233. Binnen drie dagen neemt de diëtist contact op. De afspraak kan binnen een week plaats vinden. Met een verwijsbrief kan de patiënt altijd terecht.  

Is uw huisartsenpraktijk aangesloten op ZorgDomein? In het startscherm vindt u onderaan het zorgvraagmenu. Klik op ‘(para)medische zorg’ en kies onder een van de zorgvragen voor het product ‘diëtetiek’.   

Praktische informatie

De basis(zorg)verzekering vergoedt maximaal drie uur diëtetiek. Hoeveel consulten dat is, is afhankelijk van de duur van de consulten. Voor meer informatie over de (mogelijke) vergoeding, informeert uw patiënt bij de eigen zorgverzekeraar.
Is het niet mogelijk om het spreekuur te bezoeken? Dan kan de diëtist ook langskomen aan huis of op een (andere) Aafje locatie.   

Dietist

Diëtist in ons werkgebied

Relevante downloads voor Diëtist