arrow_backNieuws

Revalideren voor ouderen met obesitas bij Aafje De Vijf Havens

Geplaatst op 29-06-23

In Nederland stijgt het aantal mensen met ernstig overgewicht. Aafje De Vijf Havens heeft daarom een speciale revalidatieafdeling ingericht met een specifiek zorgprogramma voor ouderen met morbide obesitas die moeten revalideren of herstellen na een operatie of ziekenhuisopname. Morbide obesitas heeft namelijk grote invloed op het herstelproces.

Specifieke voorzieningen

Revalidatiezorg aan ouderen met morbide obesitas vraagt om meer zorguren, behandeling en nazorg dan reguliere revalidatiezorg. Het verblijf op de obesitasafdeling is tijdelijk. De bedoeling is dat de revalidant na het revalidatietraject terugkeert naar huis. Om in aanmerking te komen voor opname wordt daarom naast een uitgebreide triage ook gekeken naar de fysieke conditie en motivatie.

Voor het bieden van deze zorg zijn ook specifieke voorzieningen nodig op het gebied van verpleging, hulp- en tilmiddelen, apparatuur, en veiligheid. Door deze op een plek te concentreren, kunnen de extra middelen efficiënt worden ingezet. Aafje verwacht dat er jaarlijks tussen de 70 en 100 ouderen met obesitas komen revalideren. Dit leidt tot meer expertise en daardoor betere zorg aan deze doelgroep. De Vijf Havens is dan ook aangewezen als expertisecentrum op dit gebied in de regio Rotterdam.

Bekijk hier een interessante video over de obesitasafdeling bij Aafje De Vijf Havens.

Meer weten?

Bel de Aafje Verwijslijn op 088 8 231 231.