Langer thuis wonen

Samen de zorg echt anders

De ouderenzorg staat voor een grote uitdaging: de vraag ernaar is groter dan het aanbod. Bij Aafje willen én moeten we onze zorg daarom anders organiseren. Een van de oplossingen is mensen zo lang mogelijk thuis laten wonen. Dat kan alleen met het zorgaanbod en de hulp van mantelzorgers. Samen gaan we voor een fijn leven voor uw patiënt. In de eigen vertrouwde omgeving.

Ons aanbod

Zelfredzaam blijven, een goede gezondheid en mensen ontmoeten. Deze dingen dragen bij aan een prettig leven. Een groot deel van onze zorg is erop gericht om dit mogelijk te maken voor uw patiënt. We bieden onder andere:

Mantelzorg

Om ook in de toekomst de beste zorg te bieden, hebben we de hulp van familie en naasten hard nodig. Aafje doet steeds vaker een beroep op mantelzorgers. Zij kunnen bijvoorbeeld een wandeling maken of helpen met het huishouden. Zo zorgen ze samen met onze medewerkers voor uw patiënt. Thuis en in onze huizen.

Lees meer over mantelzorg

Personenalarmering en hulpmiddelen

Naast de beste zorg, biedt Aafje ook aanvullende diensten en hulpmiddelen. Zoals personenalarmering en de Thuiszorgwinkel. Hiermee maken we het thuis blijven wonen zo makkelijk en veilig mogelijk. Voor uw patiënt én voor onze zorgmedewerkers.

 • Personenalarmering

  Hoe het werkt
  Bij personenalarmering installeren we een alarmtoestel en een sleutelkluis thuis. Uw patiënt draagt een halshanger of clip met een knop. Met één druk wordt er direct contact gemaakt met een medewerker van de alarmcentrale. Zo heeft uw patiënt 24 uur per dag, 7 dagen per week toegang tot hulp in geval van nood. Binnen 30 minuten komt er iemand langs van het zorgteam van Aafje.

  Kosten
  Uw patiënt betaalt eenmalige aansluitkosten van € 107,12 en een maandelijkse bijdrage van € 47,94.

  Aanmelden
  Wilt u uw patiënt aanmelden voor personenalarmering? Dit kan via MobileCare: 085 047 3557. Let op: u kunt hier kiezen voor sociale en professionele alarmering. Aafje biedt alleen zorg bij professionele alarmering. 

   

  Lees meer over personenalarmering

 • Hulpmiddelen

  Het aanbod
  Voor verpleegartikelen of hulpmiddelen kan uw patiënt terecht bij een van onze Thuiszorgwinkels, uitleenpunten of de webshop. Bijvoorbeeld voor een rolstoel, toiletverhoger of hoog-/laagbed. Aafje werkt hiervoor samen met Vegro. 

   

  Kosten
  Kortdurende uitleen van hulpmiddelen valt onder het basispakket van de zorgverzekering van uw patiënt. Eenvoudige hulpmiddelen, zoals krukken, een looprek of rollator, worden niet vergoed. Afhankelijk van de zorgverzekeraar kunnen we uw patiënt een speciaal aanbod doen. 

   

  Aanmelden
  Heeft uw patiënt verpleegartikelen of hulpmiddelen nodig? Dan kan deze contact opnemen met de klantenservice van Vegro: 0800 288 77 66. Of alvast een kijkje nemen in de webshop

   

  Lees meer over hulpmiddelen

Geen resultaten gevonden