arrow_backNieuws

Zorg voor ouderen met obesitas

Geplaatst op 19-12-23

Het aantal ouderen met ernstig overgewicht (morbide obesitas) in Nederland stijgt. De zorg voor deze doelgroep is niet in alle instellingen met GRZ mogelijk. Aafje heeft daarom in De Vijf Havens een speciale revalidatieafdeling ingericht voor ouderen met morbide obesitas, die moeten revalideren of herstellen na een operatie of ziekenhuisopname. Patiënten die komen revalideren verblijven op de afdeling Anker/Mast in een eenpersoons studio met eigen sanitair. Op dit moment zijn er acht studio’s.

 

Specifieke voorzieningen

Aan het bieden van (revalidatie)zorg aan deze groep ouderen worden andere eisen gesteld. De zorg en behandeling is dan ook speciaal gericht op ouderen met morbide obesitas. Verder beschikt de afdeling over specifieke voorzieningen op het gebied van hulp- en tilmiddelen, apparatuur en veiligheid.  Het verblijf op deze afdeling is tijdelijk en de revalidatie is altijd gericht op terugkeer naar de thuissituatie. 

 

Expertiseteam

Om deze specialistische zorg te kunnen bieden beschikt Aafje over een expertiseteam. Dit team bestaat uit verschillende zorgprofessionals die hun kennis rondom obesitas continu uitbreiden en beschikbaar stellen. Zij kunnen ook in de thuissituatie ingezet worden.

 

Meer weten?

Heeft u een patiënt met morbide obesitas en vragen rondom zorg? Of wilt u weten hoe u een patiënt kan aanmelden voor GRZ? Neem dan contact op met de Aafje Verwijslijn 088 8 231 231