Thuiszorg

Thuiszorg volop in beweging

De thuiszorg is volop in beweging. Verwijzers vragen ons regelmatig hoe het met de thuiszorg gaat. Wouter Zegveld is directeur van de thuiszorg van Aafje en beantwoordt deze vraag.

Zolang mogelijk thuis

"We willen allemaal zo lang mogelijk thuis wonen. Goede thuiszorg is daarbij onmisbaar. Omdat opname in een verpleeg- of verzorgingshuis minder vanzelfsprekend is geworden, is de thuiszorg van Aafje hard gegroeid én heeft deze tak zich doorontwikkeld”, vertelt Wouter. “We merken dat de gevraagde thuiszorg complexer is dan een aantal jaren terug. Er is daardoor een toenemende behoefte aan hoger opgeleid personeel. Het vinden van voldoende personeel om te kunnen beantwoorden aan de groeiende vraag is een uitdaging.” 

Toewijding en hoge klanttevredenheid

Wat drijft Aafje om iedere dag weer voor duizenden thuiswonende klanten te zorgen? Wouter: “Alles wat wij doen is erop gericht om mensen ruimte te geven om hun eigen leven te leiden. Het leven zoals zij dat het liefste willen. Wij zijn ervan overtuigd dat elk mens uniek is, met eigen achtergronden, overtuigingen en wensen. Bij Aafje geven we zorg die we onze eigen ouders toewensen.”

De medewerkers in de thuiszorg van Aafje scoren relatief hoog op de bevlogenheid waarmee zij hun werk doen, blijkt uit onderzoek. Klanten waarderen dit. “Klanten zijn bovengemiddeld tevreden over onze thuiszorg en beoordelen die gemiddeld met een 8 of hoger. Dat maakt ons trots en stimuleert ons om hard te werken. Niet om de grootste zorgaanbieder te worden, maar wél de beste. Want dát is onze ambitie.”

Thuiszorg in ons werkgebied