Huishoudelijke ondersteuning

Heeft uw patiënt moeite met het huishouden? En is er geen familie of mantelzorger om te helpen? Dan biedt Aafje Hulpthuis uitkomst. Deze hulp zorgt voor een schone en leefbare omgeving.

Een vertrouwd gezicht

Uw patiënt krijgt altijd een vertrouwd gezicht over de vloer. Een vaste medewerker die helpt bij alle huishoudelijke taken, zoals:

  • afstoffen en stofzuigen
  • bed verschonen en opmaken
  • toilet, badkamer en keuken schoonmaken
  • ramen zemen

Natuurlijk hoort een praatje maken of een luisterend oor bieden ook bij het takenpakket.

Patiënt aanmelden

Wilt uw patiënt gebruikmaken van Aafje Hulpthuis? Aanmelden kan via de Klantenservice: 088 8 233 233. Onze klantadviseur komt dan langs voor een gesprek en helpt met de benodigde Wmo-indicatie van de gemeente. Indicatie ontvangen? Dan nemen we binnen 24 uur contact op en kijken we samen wat er nodig is om het huis van uw patiënt schoon en leefbaar te houden. Daarna gaat de huishoudelijk medewerker binnen vijf werkdagen aan de slag.

 

Kosten
De gemeente betaalt een groot deel van de kosten voor huishoudelijke hulp. Daarnaast betaalt uw patiënt een vast bedrag van € 19,00 per maand. Vaak vergoedt een aanvullende verzekering dit.

Aafje biedt huishoudelijke ondersteuning in:

Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Barendrecht,  Albrandswaard, Ridderkerk, Dordrecht, Zwijndrecht, Papendrecht, Sliedrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam, Heerjansdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis.